Hotel Casona Solar is Protocol Covid-19 gecertificeerd

Welkom bij Hotel

Casona Solar

Even een stap terug in de geschiedenis...

In het begin...

Het begon allemaal in 1702 toen de Spaanse generaal Diaz Canseco en zijn vrouw dit huis bouwden om met hun gezin te wonen.

De Casona...

Gebouwd in neo klassieke stijl met enorme vulkanische stenen en hoge gebogen daken. De 2 centrale binnenplaatsen en de tuin vormen het middelpunt van het huis.

Nu...

Volledig gerestaureerd tussen 2003 en 2007 en omgebouwd tot een monumentaal hotel. Nu kunt u zelf genieten van deze prachtige plek tijdens uw verblijf in Arequipa.

Over...

Hotel Casona Solar.

Hotel Casona Solar is een prachtig gerestaureerd koloniaal herenhuis uit 1702, midden in het bruisende hart van de trotse koloniale stad Arequipa. Op slechts 2 minuten lopen vindt u de ‘Plaza de Armas’; één van de mooiste pleinen van Peru. De originele dikke muren zijn gemaakt van het witte vulkanische gesteente sillar en het gebouw straalt de sfeer uit van de 18de eeuw. Alle kamers hebben hoge boogplafonds met deuren die openslaan naar één van de 2 ruime patio’s. de kamers zijn voorzien van een flatscreen, WiFi, waterkoker met thee en koffie, koelkast en een moderne badkamer. De toewijding aan onze klanten en het gebouw is duidelijk te zien in onze klanttevredenheidsscores!

Booking.com 94%
Hotels.com 90%
Expedia.com 90%
Tripadvisor.com 90%

Ons bereiken!

  • Calle Consuelo 116 Cercado Arequipa Perú
  • reservas@casonasolar.com
  • +51 (0) 54 22 89 91
  • +51 992 907 441